KOM MEER TE WETEN OVER DEZE INTERESSANTE EDELSTENEN

DE BETEKENIS VAN JOUW BIRTHSTONE

Deze stenen vol betoverende betekenissen zouden een nieuwe manier moeten zijn om je persoonlijkheid uit te drukken. Je geboortesteen laadt je op met geluk en verbindt je met jezelf en je geliefden.

Ben je benieuwd naar de uitleg van jouw geboortesteen, of de geboortesteen van je geliefde, vriendin of zus? Lees dan de uitleg van alle geboortestenen!


JANUARI - GRANAAT

De Granaat edelsteen is de officiële januari geboortesteen die eigenlijk in verschillende kleuren voorkomt, waaronder geel, groen, rood en paars. Deze prachtig fonkelende edelsteen kan negatieve gedachten omzetten in positieve. De steen staat voor geluk, gezondheid, trouw en vriendschap voor mensen die in deze maand geboren zijn. De spirituele betekenis van Granaat is de belichaming van de energieën van vuur, passie, creativiteit en kracht. Het heelt je gevoelens, emoties, lichaam en geest - de Granaatsteen is een verstandige keuze!


FEBRUARI - AMETHIST

De geboortesteen van februari, Amethist, brengt passie, creativiteit en spiritualiteit bij mensen die in deze maand geboren zijn. Deze prachtige paarse edelsteen staat voor koninklijkheid, helderheid en genezing. Hem dichtbij dragen heeft een positieve invloed op de creativiteit en versterkt de intuïtie. Zijn kalmerende aanwezigheid zou rustgevende dromen voortbrengen en helderheid en vrede brengen in de wakkere geest.


MAART - AQUAMARIJN

De aquamarijn is genoemd naar de blauwgroene kleur van de zee, waar hij ook zijn oorsprong vindt. Deze betekenisvolle steen symboliseert in het algemeen vrede, biedt kracht, maar versterkt ook de intuïtie. Aquamarijn roept het gevoel van kalmte op dat de zee met zich meebrengt, wat zeer rustgevend is voor gevoelige mensen. De geboortesteen van maart wordt geassocieerd met zelfvertrouwen en versterkt mentale groei. Hij staat ook voor heldere communicatie recht uit het hart.


APRIL - HERKIMER

De Herkimer is op duizenden manieren oogverblindend en bestaat al miljoenen jaren. De edelsteen is zeer zuiver, uiterst krachtig en intens. Door de eeuwen heen heeft de schoonheid van deze steen de mensen altijd gefascineerd en geïnspireerd. Hij kan ook innerlijk belangrijke inzichten geven en diepe lagen van jezelf en je bewustzijn bereiken. Ze helpt je creatief te denken en moedigt je aan je dromen waar te maken. Draag haar met liefde en ze zal je de energie geven die je nodig hebt.


MEI - EMERALD

De maand mei wordt onmiskenbaar geassocieerd met de groene smaragd. De prachtige groen gekleurde smaragd staat voor wijsheid en gezondheid. De smaragd helpt je inzicht te geven in de toekomst, maar ook hoop en geduld horen bij deze geboortesteen. Hij wordt al heel lang geassocieerd met vruchtbaarheid en wedergeboorte. De Smaragd is een zeer spirituele steen en staat voor liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid en positiviteit. Mensen die de steen dragen zullen meer van het leven kunnen genieten en een verbetering in relaties merken.


JUNI-MAANSTEEN

De maansteen symboliseert zuiverheid en passie. Deze steen heeft een positieve werking op het vrouwelijk lichaam en de intuïtie. Het dragen van de Maansteen heeft een positief effect op slaap en dromen. Hij betovert je met zijn magische gloed, waardoor je fantasie gestimuleerd wordt. Hij versterkt je intuïtie waardoor je eerder echte liefde herkent. De Maansteen is de steen van de hoop, houd haar dicht bij je en ze zal je geluk brengen.


JULI - ROBIJN

De lichtrode steen Robijn symboliseert kracht, passie en levenslust. Robijn is een beschermende steen die ook helpt om moed en energie te vinden. Harmonie en bescherming passen precies bij deze kleur. De steen brengt vreugde en spontaniteit in het leven en beschermt je tegen negatieve energieën. Hij zorgt ervoor dat je een heldere en scherpe geest houdt ten aanzien van waar je heen wilt en hoe je dat denkt te bereiken. De dieprode kleur van robijn heeft ook banden met liefde, passie en rauwe emotie.


AUGUSTUS - PERIDOT

De Peridot is een limoenkleurige steen die zelfs in het donker oplicht met zijn prachtige gloed. Vrede en geluk zijn de twee sleutelwoorden die met dit type geboortesteen worden geassocieerd. De Peridot moedigt grote passie, toewijding en een lang leven aan. Ook kun je verwachten dat hij je stress vermindert. Men gelooft dat hij de gave van innerlijke uitstraling draagt, de geest verscherpt en opent voor nieuwe niveaus van bewustzijn en groei, waardoor iemand zijn bestemming en spirituele doel kan herkennen en realiseren.


SEPTEMBER - SAFFIER

De blauwe saffier als geboortesteen staat met zijn prachtige kleur voor zuiverheid, wijsheid en geloof. De saffier is al eeuwenlang geliefd, om zijn uitzonderlijke schoonheid, maar ook om zijn buitengewone eigenschappen. Zoals eerlijkheid, vriendschap, trouw en hoop. De betekenis van de saffier vertaalt zich letterlijk naar "kostbare steen". De steen wordt ook wel de kleur van de hemel genoemd vanwege zijn prachtige blauwe kleur. De saffier is een koninklijke edelsteen en deze steen van de maand past overal bij!


OKTOBER - TOERMALIJN

De Toermalijn is een prachtige steen met een paars tintje en komt voor in een grote verscheidenheid aan kleuren. Hij symboliseert liefde voor de mensheid en humanisme. Hij wordt gedragen om sympathie voor anderen aan te moedigen en draagt de deugd van onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. Toermalijn is een symbool van hoop en vrede. Het is een krachtige beschermer tegen negatieve energie, die wordt omgezet in positieve energie. Toermalijn geeft kracht en zelfvertrouwen en laat je stevig in je schoenen staan.


NOVEMBER - CITRIEN

De Citrien is een symbool van liefde en genegenheid, en zou iemands zoetheid en aanleg bevorderen. Ze doen denken aan heldere, warme zonneschijn en de vitaliteit van het leven. Hun levendige gele kleur en stralende helderheid staan vaak voor een gezonde geest en een gezond lichaam, en voor geluk en succes. De steen maakt het de drager gemakkelijker zich te ontspannen. De steen staat voor waarheid, voorspoed en levensvreugde. Het dragen van Citrien edelsteen sieraden kan je kracht geven en ook je geest oppeppen. 


DECEMBER - TURKOOIS

De laatste maand van het jaar is december met de geboortesteen Turkoois die de intuïtie van de violette straal combineert met het vertrouwen van de zuivere blauwe straal. Het ontstaan van turkoois vertegenwoordigt de dynamiek en de omgang tussen twee vrienden. Het brengt wijsheid, waarheid, waardigheid en spiritueel meesterschap. De fascinatie voor deze opvallende edelsteen is nooit sterker geweest dan nu, Turkoois wordt nu altijd geassocieerd met sterke, positieve kwaliteiten als zuiverheid en genezing. Hij moet niet alleen geluk en vriendschap brengen, maar ook de drager een gelukkiger en tevreden gevoel geven.

Shopping Bag

Je winkelwagen lijkt leeg

Doe inspiratie op en bekijk onze favoriete collecties!

Top collecties